عنوان: میکروبیوم و سبک زندگی شهری و تأثیرات آن بر کرونا ویروس |
کد مقاله : 1137-CONGRESS |
نویسندگان |
پرستو صالح ابراهیمینژاد * دانشگاه اصفهان - دانشکده علوم و فناوری زیستی |
چکیده مقاله |
چکیده کرونا ویروس 2019 (COVID-19) یک بیماری بهسرعت در حال ظهور است که در اثر سندرم حاد تنفسی کرونا ویروس 2 (SARS-CoV-2) ایجاد میشود. این بیماری با عنوان عفونت ریهها آغاز میشود که در اکثر عفونتها خود محدود کننده است، با این حال ، برخی دچار دیسترس تنفسی شدید و نارسایی اعضای بدن میشوند ( خطیوادا و سوبدی ،100073:2020).، به طوری که در تعداد محدودی از افراد جامعه این بیماری با مرگ همراه خواهد شد. در به وجود آمدن حالت حاد این بیماری عوامل متعدد بسیاری تأثیرگذار هستند و توجه خاص ما در این مطالعه به میکروبیوم همزیست با انسانها میباشد که این عامل درسال های اخیر به دلیل ارتباط با چندین بیماری تنفسی و ایمنی موردتوجه قرارگرفته است. میکروبیوم برای مقابله با چنین بیماری هایی باید از تنوع زیستی مناسبی برخوردار باشد و در مشاهداتی که بهصورت روزمره در مقالات علمی گزارش شده است شاهد آن هستیم که شهرنشینی صنعتی احتمالاً همزیستی بین میکروبیوتا و میزبان آنها را مختل کرده است و این آسیب به میکروبیوم را از طرق مختلفی مانند رژیم غذایی که بهصورت فاصلهگیری از منابع غذایی طبیعی است، آلودگی هوا ناشی از کارخانه جات صنعتی، مصرف آنتیبیوتیکها و سایر عوامل زیستی وارد میکند. در این بررسی ما پیشنهاد میکنیم که برای جلوگیری از آسیبهای زندگی شهری امروزی، میتوان با استفاده از راهکارهای مختلف ، ازجمله اصلاح رژیم غذایی و افزایش فضای سبز ، تنوع میکروبی بدن را به سمت میکروبیوتای همزیست برای مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر به وجود آمده که در اثر بر هم خوردن تعادل میکروبی ایجاد میشوند، حفظ کرد. |
کلیدواژه ها |
میکروبیوم (Microbiome) کرونا ویروس (Covid-19) عدم تعادل میکروبی (Dysbiosis) رژیم غذایی (Diet) شهرنشینی (Urbanization) ایمنی (Immunity) |
وضعیت: پذیرفته شده مشروط |